Kredi Kartı Olmayan Öğrenci, SAÜ’de Aç Kalacak

Aldığı tartışmalı kararlarla gündemden düşmeyen Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, ilginç bir karara daha imza attı.

Sakarya Üniversitesi yönetiminin göreve başlamasıyla ilk icraatlarından biri de kantin işletmelerini almak oldu. Eğitimin yanı sıra esnaflığa soyunan üniversite yönetiminin bu kararı tepki çekmişti. Son günlerde birçok tepki çeken karara imza atan rektörlük kantinlerle ilgili aldığı kararı sosyal medyadan duyurdu.

YURTLARI KAPATTI

Eğitim yılının başlamasına az bir süre kala kampüs içerisinde bulunan yurtları hizmete açmayacaklarını duyuran rektörlük, kalacak yer arayan binlerce öğrencinin hayallerini suya düşürmüştü. Özel apart ve yurt fiyatlarının yükselmesiyle KYK ve üniversite yurtlarına yönelen öğrenciler, Sakarya Üniversitesi’nin aldığı bu karara tepki göstermişti.

SİSTEM DEĞİŞTİ, ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Sakarya Üniversitesi Yönetiminin getirdiği yeni yönetmelikle birlikte öğrenciler mağdur oldukları gerekçesiyle sosyal medyadan protesto başlatmıştı. #Saülülermağdur etiketiyle sosyal medyadan protesto başlatan öğrenciler, alttan ders kalsın veya kalmasın yeni yönetmelikte yaşanan sıkıntılardan dolayı dönem derslerini alamadıklarını ve okullarının uzadığını belirtmişti. Birçok öğrencinin tepki gösterdiği konuyla ilgili Sakarya Üniversitesi Yönetimi sessizliğini sürdürmüş, öğrencilerin mağduriyetiyle ilgili herhangi bir adım atmamıştı.

KREDİ KARTI OLMAYAN AÇ KALACAK

Tartışmalı kararlarına bir yenisini daha ekleyen Sakarya Üniversitesi konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Kantin ve kafeteryalarda nakit ödeme yapılamayacak olup, tüm ödemeler sadece banka kartları ile yapılacaktır. Not: Tüm bankaların kredi kartları ve banka kartları kullanılabilir.”

24 Eyl 2021 - 16:21 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.