Güç Birliği İle Nitelikli Denizciler Yetiştirilecek

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve IC Karasu Limanı üniversitenin +1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında sektörün ihtiyacı olan nitelikli mezunlar yetiştirmek için güç birliği yapacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, IC Karasu Liman Müdürü Gökçe Erdem’i ziyaret etti. Buluşmada bölgede denizcilik eğitimi veren ilk ve tek okul olan SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun hedefleri, kat ettiği mesafe ve uygulamalı eğitim modeli kapsamında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri üzerinde duruldu.

HARİKA BİR UYGULAMA ALANI

2021-2022 Akademik Yılı’nda Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı’na da öğrenci alacaklarını kaydeden Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, “Öğrencilerimiz önümüzdeki dönemle birlikte yüz yüze eğitime başlayacak. Bu doğrultuda bölgedeki iş dünyası ortaklarımızla ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Geniş hinterlandı ile şehrimize ve ülkemize katkı sağlamaya başlayan Karasu Limanı, öğrencilerimiz açısından uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirebilecekleri harika bir alan. Bu anlamda müdürümüzle zaten sürekli olarak görüşüyoruz. İş dünyası iş birliğimizle sektörün ihtiyacını karşılayacak nitelikli mezunlar yetiştireceğiz” diye konuştu. IC Karasu Liman Müdürü Gökçe Erdem ise, “Bölgemizde bir denizcilik okulunun olması bizler için büyük şans. Sürekli büyümekte ve önem kazanmakta olan sektörün nitelikli eleman ihtiyacı bulunuyor. Üniversitemizle iş birliği içerisinde sektöre katkı sağlamak için hazırız” ifadelerini kullandı.

22 Haz 2021 - 16:20 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.