Genel Müdür Altan GönüllülüğüAnlatacak

SUBÜ Konuşmaları’nın 22. konuşmacısı ‘İyilik Faaliyetlerinde Gönüllülük’ başlıklı söyleşiyle Türk Kızılay Genel Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyesi Dr. İbrahim Altan olacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 22. konuşmacısı ‘İyilik Faaliyetlerinde Gönüllülük’ başlıklı söyleşiyle Türk Kızılay Genel Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyesi Dr. İbrahim Altan olacak. Moderatörlüğünü SUBÜ İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Halid Özgür’ün yapacağı söyleşide genel olarak gönüllülük kavramı ve Türk Kızılay’ın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri ele alınacak. Söyleşi, 22 Aralık Çarşamba saat 14.00’te üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den canlı yayınlanacak.

DR. İBRAHİM ALTAN KİMDİR?

1964 yılında İstanbul Beykoz’da dünyaya gelen Altan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora programlarını tamamladı. Doktora sürecinde araştırmalarda bulunmak üzere bir yıl İtalya’da kaldı. 1993-2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi asistanı olarak çalıştı. Alanı ile ilgili olarak Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nde maddeler yazdı, bilimsel dergi ve gazetelerde yayınlar yaptı. 1999 depremiyle birlikte insani yardım örgütlerinde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Altan, hem Adapazarı hem de Düzce deprem bölgelerinde koordinasyon görevinde bulundu. Uzun yıllar Deniz Feneri Derneği’nde Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Derneğin ISO 9001 kalite belgesi almasında ve Birleşmiş Milletler Sosyal Konsey üyeliğine kabul edilmesinde etkin rol oynadı. 1999’dan sonra Türkiye’de meydana gelen tüm doğal afetlerde fiilen çalışan Altan, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Riski Azaltma Projesi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2013 yılı Şubat ayından itibaren ise İslam İş Birliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmaya başladı. Altan evli ve dört çocuk babasıdır.

21 Ara 2021 - 15:12 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.