Ramazan’ın 14. Gün Fazileti

Ramazan ayında yapılan ibadetler sair zamana oranla daha büyük ve farklı şekillerde sevaplar alır. Bu nedenle Müslümanlar için Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak nitelendirilir.

GÜNÜN DUASI

Allah’a yalvarmanın, af dilemenin ve dileklerde bulunmanın en bilindik yoludur dua etmek. İşte Ramazan'ın 15. Gününde okunacak dua...

"AIIahummerzugnî fîhi taat"eI-haşiîn, veşreh fîhi sadrî bi-inabet'iI-muhbitîn, bi-emanike ya eman"eI- haifîn"

ANLAMI

Duaların arapçasını okumak kadar elbette anlamını öğrenmek de önemlidir. Dua ederken ya da tesbih okurken anlamını düşünüp, idrak ederek ihya etmeliyiz.

Anlamı: AIIah'ım! Bu günde bana huşu ehIinin itaatini nasip eyIe; mütevazı insanIar gibi dönüş yapıp tövbe etmemIe göğsümü genişIet; emanınIa, ey korkanIarın emanı ve güveni!

İKİNCİ 10 GÜN TESBİHİ

Ramazan ayını tam anlamıyla yarılamış olduğumuz 15. Günde çekilecek tesbih. “YA GAFFARE ZÜNÜB” yani Türkçe meali ile “EY GÜNAHLARI BAĞIŞLAYAN” Tesbihi 100 kez çekilerek sünnet yerine getirilmiş olur.

16. TERAVİH FAZİLETİ

Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)'in buyurduğu üzere, 16. günün teravihini kılan kimse,

Yüce Allah o kimse için cehennem ateşinden kurtulduğuna ve cennete gireceğine dair beraat fermanı yazar

07 May 2020 - 13:14 - Din


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.