Ramazan’ın 12. Gün Fazileti

Dertlerimizden, sıkıntılarımızdan ve sağlık sorunlarımızdan kurtulmak için de başvurduğumuz bir yolda Allah’a ibadettir. Mübarek 3 aylarda edilen ibadetlerin sevabı da Allah katında büyüktür.

Ramazan’ın 12. Gün Fazileti
Ramazan’ın 12. Gün Fazileti
+9
Haber albümü için resme tıklayın

13. GÜN DUASI

Ramazan’ın 13. orucunu tuttuğumuz bu gün,

“Allahumme tahhirni fihi min’ed-denesi ve’l-egdar ve sabbirni fihi ala kainat’il-egdar ve veffigni fihi li’t-tuga ve suhbet’el-ebrar bi avnike ya gurrete ayn’il-mesakin”

Duasını okuyabiliriz.

TÜRKÇE ANLAMI

Arapçasını okuduğumuz duanın Türkçesini de okumayı ikna etmeyelim,

“Allahım bu günde beni maddi, manevi bütün kir ve pisliklerden temizle. Bugünde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle, yardımınla ey zavallı ve miskin insanların göz nuru.”

2. 10 GÜN TESBİHİ

Ramazan ayının 2. 10 günlük sürecinde yapılan teşbih çekme ibadetinde günde 100 defa “Ya Gaffare Zünüb” yani Türkçe anlamıyla “ ey günahları bağışlayan” tesbihi çekilir.

14. GÜN TERAVİH FAZİLETİ

Ramazan ayı boyunca yaptığımız ibadetlerin farklı hal aldığı sevapları ve faziletleri vardır. Ramazan ayının 14. Teravih fazileti şöyle buyrulmuştur.

“Allah ona kadir gecesi ihya etmiş sevabı verir”

05 May 2020 - 16:14 - Din

Mahreç   Din


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.