Tır Parkı Davasında Tahliye Kararı

Nakliyeciler sitesi önünde meydana gelen silahlı saldırı olayında 6 kişi yaralanmış ve o sırada restoranda yemek yiyen lise öğrencisi hayatını kaybetmişti. Bugün görülen davada 33 sanıktan 3’üne tahliye kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

Arifiye ilçesindeki 1. OSB'de bulunan Nakliyeciler Sitesi'nin önünde 25 Nisan 2017'de meydana gelen silahlı saldırıda 7 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan, öğle yemeği için olay yerinde bulunan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Diyar Ayan kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olay kapsamında 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinde başlayan dava gece saatlerine kadar sürerken, tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye katıldı. Dört müştekinin yer aldığı iddianamede, 33 sanık hakkında ‘kasten öldürmek’ suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve diğer suçlardan 91 yıl 10 aydan 434'er yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti ise duruşmayı 30 Ekim’e ertelenmişti.

3 TAHLİYE

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yeni tip korona virüsü nedeniyle tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Tutuklu bulunan 3 şahıs için tahliye kararı verildi. Bu kapsamda R.O.B, R.A, ve Ü.S isimli şahıslar tahliye edildi.

30 Eki 2020 - 12:45 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.