Bu Çiçeği Koparmanın Cezası 61 Bin TL

Sakarya’nın Hendek ilçesi yaylalarında yöresel ismi yayla çiçeği olan şakayık çiçeklerini koparmanın cezası 61 bin 800 TL olduğu açıklandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesi yaylalarında yöresel ismi yayla çiçeği olan şakayık çiçeklerini koparmanın cezası 61 bin 800 TL olduğu açıklandı.

KOPARMANIN CEZASI AĞIR

Antalya, Burdur ve Denizli gibi bir çok ilde yetişen şakayık çiçeğine vatandaşlar Hendek ilçesi Dikmen Yaylasında da rastladı. Çiçeği gören vatandaşlar Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Bölgeye gelen ekiplerin yaylada yaptıkları incelemenin ardından yöresel ismi yayla çiçeği olan şakayık çiçeğini koruma altına aldı. Koparılması yasak olan ve para cezası uygulanan çiçeklerin bulunduğu bölgelere tabela asıldı.

Çiçeği koparmanın cezasının ise 61 bin 800 TL olduğu belirtildi.

08 Haz 2020 - 11:16 - Asayiş

Mahreç   Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.