148 Ekip, 509 Personel İle “Güvenli Eğitim Uygulaması”

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü   “Güvenli Eğitim Uygulaması’’ kapsamında, mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla 148 ekip, 509 personel ile  okul çevrelerinde şüpheli kişiler ve mekanlarla ilgili çocukların korunmasına yönelik uygulama yaptı.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın bizzat yönettiği uygulamada ilde ki tüm okul çevreleri, internet cafe ve PlayStation salonları, kahvehane, içkili yerler ve okul servis araçları kontrol edildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı değerlendirmede ; “Çocuk Şube Müdürlüğümüzce polis sorumluluk bölgesindeki okullar ile çevresindeki terör, asayiş, narkotik, trafik vb. konulardaki öncelik dereceleri ile ilgili analizler yapılmış, okulların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerekli tedbirler alındı.

“Güvenli Eğitim Uygulaması kapsamında, gözbebeğimiz olan çocuklarımızın korunmasına yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

3.802 ŞAHIS SORGULANDI

Gerçekleştirilen Denetim ve Kontrollerde; 304 okul önü ve çevresi, 391 İnternet Salonu, Oyun Salonu, 153 Park, Metruk bina, 101 okul servis aracı ve 3.802 şahıs sorgulandı. Çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs ise bu arama ve denetlemeler esnasında yakalandı.

17 Eyl 2021 - 11:24 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.