​​​​​​​SESOB Başkanı Hasan Alişan’a Hapis Cezası

Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen SESOB Başkanı Hasan Alişan hapis cezası aldı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
​​​​​​​SESOB Başkanı Hasan Alişan’a Hapis Cezası
Haber albümü için resme tıklayın

Birkaç gün önce Genel Müdürü olduğu İNPEC adlı şirket ve SESOB'un gelir gider raporları üzerinden ortaya atılan çeşitli yolsuzluk iddialarını ile gündeme Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, yargılandığı BESAŞ davasın hapis cezası aldı.

İDDİALAR VAHİM

“Esnafın Milyonları Buhar Olup Uçmuş” başlıklı haberimizde; SESOB’un 2,7 milyon TL borcu olmasında rağmen SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın Genel Müdürü olduğu şirkete bedelsiz 1,8 milyon TL borç verdiğini, son 4 yıllık Alişan döneminde yapılan gelir ve giderler arasındaki 10 milyon TL’nin üzerindeki paranın nerede olduğunu sormuştuk. Yaptığımız haberin yankıları sürerken Alişan hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.

HAPİS CEZASI

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan’ın Yönetim Kurulunda bulunduğu BESAŞ isimli şirketin halka açık olan anonim ortaklı bazı usulsüzlükler yaptığı öne sürülerek haklarında dava açıldı. İzmir 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 24.duruşmasında karar çıktı. Hakkında Sakarya’da da birçok yolsuzluk iddiası bulunan Hasan Alişan, İzmir’deki mahkemesinden 3 davanın 1’inden zaman aşımıyla beraat 1’inden 3 yıl 4 ay hapis, diğer cezasının ise para cezasına çarptırılmasıyla 80 bin TL ceza aldı. SESOB Başkanı Alişan toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezası ve 80 bin lira para cezasına çarptırdı.

25 Nis 2022 - 15:21 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.