SASKİ'den Kurban Atığı Uyarısı

SASKİ kurban atıklarının yağmursuyu ve kanalizasyon hattına atılmaması için uyarılarda bulundu.

SASKİ kurban atıklarının yağmursuyu ve kanalizasyon hattına atılmaması için uyarılarda bulundu. Yapılan uyarı ile su kanallarında yaşanabilecek tıkanıklıkların ve kirlenmenin önlenmesi için vatandaşa sağduyu çağrısı yapıldı.

ATIKLAR BELİRLENEN YERLERE ATILMALI

Sakarya Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Kurban Bayramı’nda kesimlerin ardından hayvansal atıkların yağmursuyu ve kanalizasyon hattına atılmaması için uyarılarda bulundu. SASKİ tarafından yapılan açıklamada,

“Kanalizasyon şebekelerine atılan atıklar, hatlarda zaman zaman tıkanmalara ve arıtma sistemlerinin zarar görmesine neden olmaktadır. Aynı şekilde atıklar nedeniyle yağmursuyu hatlarında da tıkanıklıklar oluşuyor ve suyun tahliyesi zorlaşıyor. Bu nedenlerden dolayı kurban atıkları, ilçe belediyeleri tarafından belirlenen kesim yerlerindeki atık toplama alanlarına ulaştırılmalıdır” denilirken; aynı zamanda bayram süresince SASKİ’nin nöbetçi birimleriyle vatandaşların hizmetinde olacağı, kuruma ALO 185 üzerinden 24 saat süresince ulaşılabileceği belirtildi.

29 Tem 2020 - 16:29 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.