21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Programı Belli Oldu

Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “21-27 Mayıs 2022 tarihleri “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen "Türk Mutfağı Haftası" 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığı ile tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün koordinasyonuyla ilimizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Seray Demir
Seray Demir Tüm Haberleri

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği iş birliği ile 24 Mayıs 2022 Salı günü Serdivan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Türk Mutfağı Haftası Yemek Yarışması” düzenlenecektir. Aynı gün yarışmanın sonuçlarının açıklanmasına müteakip Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Serdivan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde saat 17.30 da halkımıza yöresel keşkek dağıtımı yapılacaktır.

Yarışma: Enginar, Tatlı, Artistik Çalışma Display, Ev Hanımları ve Lise Düzeyi Ekip Çalışması olmak üzere beş kategoriden oluşmaktadır. Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri (ilimiz), Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici-Kursiyerleri, Ev Hanımları ve Şefler katılabilecektir. Yarışmaya başvuru 09-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Yarışma ile ilgili afiş ve şartname www.sakarya.ktb.gov.tradresinde yer almaktadır.

“Türk Mutfağı Haftası” kutlamaları kapsamında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 26 Mayıs

2022 Perşembe günü saat 13.00 da Erenler Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Türk Mutfağının Tarihsel Kökeni ve Modernizasyonu” konulu konferans düzenlenecektir. Bu yıl ilk kez düzenlenen Türk Mutfağı Haftasının ilimizde de daha renkli ve coşkulu şekilde kutlanabilmesi için İl Müdürlüğümüz tarafından çalışmalara devam edilmektedir.” İfadelerine yer verildi.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Programı şu şekilde olacak;

TARİH

SAAT

ETKİNLİK

24 Mayıs 2022

Salı

10.00/15.00

15.00/16.00

16.00/16.10

16.10/16.30

16.30/17.00

17.00/17.30

17.30/18.00

"Türk Mutfağı Haftası Yemek Yarışması"

Yemek Yarışmasının Jüri Değerlendirmesi

Yarışmanın Tören Kısmının Açılışı

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu

Protokol Konuşmaları

Mehteran Takımı Gösterisi

Yemek Yarışması Ödül Töreni

Yöresel Keşkek Dağıtımı (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası)

Kapanış

18 May 2022 - 15:12 - Gündem

Mahreç  Seray Demir


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.