Sakarya’da Satranç Türkiye Kupası Heyecanı

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Satranç Türkiye Kupası başladı. En küçüğü 8, en büyüğü 80 yaşında olan 58 ilden 280 sporcunun mücadele ettiği turnuvada hamleler şampiyonluk için yapılıyor.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri
Sakarya’da Satranç Türkiye Kupası Heyecanı
Sakarya’da Satranç Türkiye Kupası Heyecanı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Satranç Türkiye Kupası heyecanı resmen başladı. 25 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda 58 ilden 280 sporcu kupa için ter dökecek. En küçüğü 8, en büyüğü 80 yaşında olan sporcular 8 gün boyunca kupayı kazanmak için hamleler yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin spor kulübü bünyesine dahil ettiği satranç branşında Sakarya, en kapsamlı organizasyona ev sahipliği yapıyor.

GENİŞ KATILIM

11 turun oynanacağı Satranç Türkiye Kupası gerçekleştirilen açılış töreninin ardından başladı. Törene AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Satranç İl Temsilcisi Berkay Çelik, meclis üyeleri, sporcular, antrenörler ve davetliler yer aldı.

58 İLDEN 380 SPORCU KATILIYOR

“Ulusal ve uluslararası alanda birçok takdir toplayan turnuvalar düzenliyoruz. Bunların arasında, Türkiye Kupası en prestijli, bizleri en çok heyecanlandıran organizasyonlarımızdan bir tanesi” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı: “Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verdiğimiz Türkiye Kupası mücadelesinde, yeniden siz değerli sporcularımızla bir araya gelmek bizler için çok özel, çok kıymetli. Türkiye Kupası’na bu sene 58 ilimizden 36’sı unvanlı olmak üzere 280 sporcumuz katılıyor. Her Türkiye Kupası mücadelesinde insanın içini umutla dolduran başarı hikâyeleri ile karşılaşıyoruz. Bu yılki katılımcılarımızdan en küçüğü 8 yaşındayken, en büyük sporcumuz ise 79 yaşında. İki sporcumuzun aralarındaki 71 yaş farkına rağmen bir araya gelebilmeleri, sürekli anlattığımız, her etkinliğimizde vurguladığımız satrancın birleştirici gücünün en güzel örnek” dedi.

BAŞKAN YÜCE’YE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

TSF Başkanı Tulay, “Satranç, Türkiye’nin her yanına yayıldıkça ailemiz de büyüyor, satranç sporu daha da güçleniyor. Biliyoruz ki siz kıymetli sponsorlarımız ile satranç Anadolu’nun dört bir yanına yayıldıkça gençlerimiz hayatlarına bambaşka bir pencereden bakacak. Birçok genç, satranç ile umutlarını yeşertecek. Birçok çocuk, hayattaki adımlarını çok daha kendinden emin, özgüvenli şekilde atacak. Biz, dinamik, çalışkan, başarılı ve özgüvenli bir nesil için tüm gücümüz ve inancımız ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda federasyonumuzun tüm etkinlik ve faaliyetlerinde bizlerden desteklerini eksik etmeyen başta Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Türkiye Kupası’nın Sakarya’da düzenlenmesinde katkı sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

SPOR ŞEHRİ SAKARYA

Programda sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin selamlarını aktararak başlayan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç, “Yoğun programlarından dolayı aramızda olamayan Başkanımız Sayın Ekrem Yüce, inşallah turnuvanın ilerleyen günlerinde aramızda olacaktır. Böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Spor şehri Sakarya yoluna emin adımlarla ilerliyor. Spor sevgisiyle dolu güçlü bir gençliğe sahibiz. Aynı zamanda Sakarya olarak Türkiye’de ilk ve tek bisiklet şehri ilan edildik. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah daha nice şampiyonalarda bir araya geleceğiz. Katılım sağlayan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

BAŞARI TEMENNİSİ

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, turnuva için Sakarya’da bulunan tüm antrenör ve sporculara başarılar dileyerek, “Sakarya Büyükşehir Belediyemizle gurur duyuyoruz. Bu kadar güzel ve büyük organizasyonların şehrimizde yapılmasını anlamlı buluyorum. Sakarya’mız sporun her alanında nice başarılı sporcular yetiştiren, önemli turnuvalara, organizasyonlara ev sahipliği yapan bir şehir. Bu turnuvada da mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu. Protokol üyeleri açılış törenin ardından Türkiye Kupası’nın ilk hamlesini yaptı ve sporculara başarı dileklerinde bulundu.

25 Mar 2022 - 18:13 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.