Yaşayan Stadyum’da Şampiyonluk Heyecanı

Sakarya'da hayata geçirilen "Yaşayan Stadyum" projesi, Yeni Sakarya Stadı ile yeni dönemde, kapılarını tüm sporculara açtı ve Sakaryaspor’a yakışır bir stad haline geldi. Bununla birlikte, iç saha maçlarında taraftarlarıyla buluşan Yeni Stad, şampiyonluk için gün saymaya başladı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Yaklaşık 128 dönüm arazinin, UEFA standartlarına uygun olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 28 dönüm üzerine inşa edilen, Yeni Sakarya Atatürk Stadı, 8 Ekim 2017'de Sakaryaspor ile Kahramanmaraşspor arasında oynanan maçla taraftara kapılarını açtı.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, stadyumun futbol dışında, diğer branşlara da hizmet verebilmesi için "Yaşayan Stadyum" projesini başlattı.

Proje kapsamında atletizm, boks, judo, güreş, karate, eskrim,futbol, taekwondo ,pilates ve diğer spor branşları için maraton ve kale arkaları tribünlerinin alt kısımlarına, 23 Bireysel Antrenman salonu yapılarak tüm sporcuların hizmetine açıldı.

Maraton tribünün altındaki alanda yaklaşık 120 metre uzunluğunda, Türkiye’nin en uzun kapalı atletizm pistinin de bulunduğu projede, Atletizmin önemli branşlarından, Gülle, Cirit, Engelli Maratonu gibi spor branşlarında 10 Antrenör ve 400 Atletizm sporcusuna, ücretsiz eğitimler veriliyor.

Tüm bunlara ek olarak; 12 derslikli Spor Lisesi, 850 m2 genişliğinde Gençlik Merkezi, Kütüphane ve Stadyum etrafına sentetik zeminli Futbol Sahası ve tribünü , 2 Adet halı saha, 4 Tenis Kortu da yapıldı.

Ayrıca giyinme, antrenör ve dinlenme odaları ile mescitler sporseverlerin kullanımına sunuldu.

Özsoy: "Stadı tamamen aktif olarak kullanmak istedik"

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy: “Stadyumun aktif bir şekilde kullanılmasını istiyoruz. Tribünlerin altı tamamen boştu. Orada bazı çalışmalar ile birlikte Türkiye'nin en uzun Kapalı Atletizm pistini yaptık. Şu an orası, atletizmle alakalı bütün branşların yapılabileceği, mükemmel bir salon oldu. Stadın altını da tamamen aktif bir şekilde kullanalım istedik. ‘23 Antrenman Salon Projesi’ni hayata geçirdik. Ayrıca stadyumun içerisine Adapazarı Gençlik Merkezi ve Adapazarı İlçe Müdürlüğü’nü de aktif şekilde hizmet verecek şekilde ekledik.

Her spor branşına hizmet verebilme adına hayata geçirilen ‘Yaşayan Stadyum’ projesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a toplantı esnasında sunulmuş ve takdir toplamıştır.

Adapazarı Gençlik Merkezi’mizde sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin yanı sıra, eğlenceli aktiviteler de yapıyoruz. Stadyumun altında olan otoparkı da, ‘Lazer Tag’ alanına çevirerek, gençlerimizin hizmetine ücretsiz olarak sunduk.

Maçların olduğu zamanlarda, otoparkla ilgili sıkıntı yaşanabiliyor. Bu nedenle, stadın altındaki 3 bin araç kapasiteli otoparkı da, bakım-onarım ardından hizmete açmayı planlıyoruz.”

Halkın stadyumu tanımaları ve çim sahayla tribünler arasındaki alanda yürüyüş yapmaları için, etkinlikler düzenlemeyi düşündüklerini dile getiren Özsoy, "Yaşayan Stadyum'un ruhuna uygun şekilde, stadın sadece futboldan ibaret olmadığını, Sakarya halkına mal olması gerektiğini ve tüm branşların da, stadyumda nasıl yapılabilir olduğunu göstermek adına 23 salonda yüzlerce sporcumuza Antrenörlerimiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Hedefimiz 23 olan branş sayısını 54 branşa çıkarmak” açıklamalarını yaptı.

14 Nis 2022 - 15:45 - Spor

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.