SASKİ Güneyde Temiz Bir Altyapı İçin Çalışıyor

Büyükşehir SASKİ, güney bölgesindeki Pamukova, Taraklı ve Geyve ilçelerinde atık kâğıt havlu, ıslak mendil ve yemek yağları sebebiyle tıkanma yaşayan kanalizasyon hatlarını temizlerken vatandaşlara, “Lütfen bu atıkları gidere değil çöpe atın” uyarısı yaptı.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelindeki altyapıyı sürekli bir takiple inceliyor ve müdahale için hazır bekliyor. Şehir merkezinde ve 16 ilçede kontrollerini sürdüren ekipler, güneyde yoğun bir çalışmaya başladı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekipler Geyve, Pamukova ve Taraklı ’da vatandaşlar tarafından giderlere karıştırılan ıslak mendil, kâğıt havlu ve atık yemek yağlarının donmasıyla oluşan tabakaları temizliyor.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

3 ilçedeki toplam 8 bin metrelik kanalizasyon hattı ilgili ekipman ve görüntüleme cihazlarıyla izleniyor ve kapalı bölümler tespit ediliyor. Atık bölüme karıştığında suyla parçalanamayan ve katılaşan atıklar ekipler tarafından ortadan kaldırılıyor. Vatandaşları “Lütfen doğayı zehirleyen, kanalizasyon sistemini kapatan atıklarınızı gidere bırakmayın, çöpe atın” şeklinde uyaran SASKİ ekipleri, bir süre daha bölgede çalışacak.

GÜNDÜZ-GECE ÇALIŞIYORLAR

Ayrıca mevcut plan dâhilinde Pamukova Cumhuriyet Mahallesi’nde 400 metre polietilen şebeke imalatı, Taraklı Çamtepe’de ise 400 metre civarında içme suyu iletim hattı inşa ediliyor. Bu çalışma tamamlandığında güney bölgesindeki yüzlerce hanenin içme suyu sistemi yenilenmiş olacak ve uzun yıllar hizmet verecek. Büyükşehir ekipleri, kentin yeni ve kaliteli bir altyapıya sahip olması için gündüz-gece demeden çalışıyor.

25 Şub 2022 - 16:07 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.