İş Bankalılar Dikkat: Birçok İşlem Kısıtlandı

İş Bankası, müşterilerine yaptığı duyuruda birçok işleme kısıtlama getirdiğini belirtti.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgale karşı yaptırımlar tüm dünyada sürüyor. Çeşitli yaptırımlarla vazgeçirilmeye çalışılan Rusya’ya karşı bir karar da İş Bankası aldı. İşte İş Bankasının konuyla ilgili müşterilerine yaptığı duyuru:

“Rusya tarafından Ukrayna’da başlatılan askeri operasyon nedeniyle birçok ülke tarafından Rusya’ya yaptırım uygulanmaya başlamış ve bazı uluslararası şirketler Rusya’daki faaliyetlerini sınırlandırmıştır. Ödeme dünyasının en önemli uluslararası kart kuruluşları olan Visa ve Mastercard tarafından alınan kararlar kapsamında, Rusya bankaları tarafından düzenlenmiş olan Visa ve Mastercard logolu kartlar tüm ülkelerde otorizasyona kapatılmıştır. Bu nedenle, Bankamızın POS, Sanal POS ve Bankamatiklerinde Rusya kökenli Visa ve Mastercard logolu kartlar ile işlem yapılması halinde söz konusu işlemlere onay verilemeyecektir. Benzer şekilde, Rusya’da ihraç edilen Amex markalı kartlarla işlem yapılması Amex tarafından da engellenmiştir. Bilgilerinize sunulur.”

11 Mar 2022 - 09:35 - Ekonomi

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.