AK Parti Erenler ’de Ne Olacak?

Krize dönüşen AK Parti Erenler İlçe Kongresinde mevcut başkan Doğrusever’in ardından Erdal Köse de aday olacağını açıkladı. Genel Merkez adayıyla birlikte üç ismin yarışması beklenen kongrede neler olacağı merak ediliyor.

Uzun bir süredir krize dönüşen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erenler İlçe Başkanlığı kongresine sayılı günler kaldı. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Beşir Doğrusever’in yanı sıra Erdal Köse de kongrede aday olduğunu açıkladı. AK Parti Genel Merkezi’nin de belirleyeceği aday ile kongrede 3 ismin yarışması bekleniyor.

KONGRE CUMARTESİ

AK Parti teşkilatı kongreler için bir takvim yayımlayarak çalışmalarına başlamıştı. Yayımlanan takvime göre şehrimizdeki ilçelerde kongreler tamamlanırken, Erenler İlçe kongresi ise çeşitli nedenlerden birçok kez ertelenmişti. Ertelenerek krize dönüşen AK Parti Erenler İlçe Kongresi 24 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek.

ÇOK ADAYLI SEÇİM

AK Parti Teşkilatı kongrelerinde çoğunlukla uzlaşı sağlanarak seçimler tek aday ile yapılıyor. Tek adaylı seçim geleneğini Sakarya’da ilk olarak Hendek İlçesi bozmuş, seçimde iki isim yarışmıştı. Hendek İlçesinin ardından Erenler İlçesinde de uzlaşı sağlanamamasının ardından seçim çoklu aday sistemiyle gerçekleşecek.

3 İSİM Mİ YARIŞACAK?

Erenler İlçe Kongresine sayılı günler kala mevcut İlçe Başkanı Mehmet Beşir Doğrusever’in yanı sıra bir isim daha aday olacağını açıkladı. Seçimde delegelerin oyu için yarışacağını açıklayan Erdal Köse Erenler Kongresi için aday olan ikinci isim oldu. Aday olacağını açıklayan iki ismin de AK Parti Genel Merkezinin belirlediği aday olmadığı öğrenilirken, genel merkezin belirleyeceği aday ile birlikte seçimde üç isim yarışacak.

22 Eki 2020 - 11:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.