Kardeş Cinayetinde Sakarya Detayı

24 yaşındaki Melek Aslan, 21 yaşındaki erkek kardeşi Mustafa Aslan tarafından 4 el ateş edilerek öldürüldü. Dün öğlen saatlerinde gerçekleşen cinayetin ardından, olaya ilişkin Sakarya detayı göze çarptı.

Kardeş Cinayetinde Sakarya Detayı
Kardeş Cinayetinde Sakarya Detayı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

24 yaşındaki Melek Aslan, 21 yaşındaki erkek kardeşi Mustafa Aslan tarafından 4 el ateş edilerek öldürüldü. Dün öğlen saatlerinde gerçekleşen cinayetin ardından, olaya ilişkin Sakarya detayı göze çarptı.

KARDEŞ KURBANI OLDU

Adıyaman’dan Diyarbakır’a gelen Mustafa Aslan, 3 yıldır eve uğramayan ablası Melek Aslan’ı 4 el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından Mustafa Aslan adliyeye sevk edilirken, olaya ilişkin bir Sakarya detayı da dikkat çekti. İlgili detaya göre, kardeşinin kurbanı olan genç kızın, 2 ay önce peşini bırakmayan eski erkek arkadaşına karşı koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

ESKİ SEVGİLİSİNE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ

24 yaşındaki genç kızın ölümünün ardından aralanan sır perdesi ile, geçmiş dönemde beraber olduğu sevgilisi Orhan V.’nin kendisini tehdit, darp ettiği ortaya çıktı. Melek Aslan Orhan V. İçin verdiği ifadede şu cümleleri kaydetti,

"Sakarya'da yaşayan Orhan V. ile yaklaşık bir yıl önce tanıştım. Sevgili olduk. Beni ailesiyle tanıştırdı. Evlerine gidip, geliyordum. Ben de Orhan'ı ailemle tanıştırdım, evlenecektik. Mezun olduktan sonra Orhan beni Sakarya'ya çağırdı. Ailemden habersiz yanına gittim. Kız yurdunda kalmaya başladım. KPSS'ye de hazırlandım. Orhan, Almanya'da iş yaptığından sık sık oraya da giderdi. Orhan'la Sakarya'da bir kafede otururken bir erkek arkadaşım aradı. Açmamamı istedi. Benden şüphelendi ve kıskandı. Bunun üzerine tartışmaya başladık. Beni tehdit edince Sakarya'da emniyete giderek şikâyetçi oldum. Sonrasında da tehdit ve şantajları devam etti. Bunun üzerine tekrar şikâyetçi oldum. Sosyal medya hesaplarımı kapattım. Telefonumdan kendisini engelledim ve 3 ay önce tekrar Diyarbakır'a geldim." dedi.

TEHDİT VE ŞANTAJLAR SÜRDÜ

Melek Aslan cümlelerine böyle devam etmiş,

"Orhan bana ulaşamayınca aileme ulaşmış. Ne söylediğini bilmiyorum ama ailem beni aradı ve tepki verdi. Sonrasında da ailem benimle irtibatı kesti. Ancak Orhan peşimi bırakmadı. Telefonumdan arayarak çekiliş kazandığımı söylediler. Bir otele davet ettiler. Gittiğimde Orhan oradaydı. Kendisiyle görüştüm. Tekrar tartışmaya başladık. Beni darp edince tekrar şikayetçi oldum. Sonrasında yine Diyarbakır'da defalarca karşıma çıktı. Sosyal medya üzerindeki hesaplarımdan tehdit ve şantajlara devam etti."

ESKİ ERKEK ARKADAŞ KENDİNİ BÖYLE SAVUNDIU

Öte yandan eski erkek arkadaş Orhan V’nin suçlamalara karşı kendisini şu cümleler ile korudu, "Melek Aslan eski sevgilim olur. Kendisine 30 bin euro vermiştim. Onu istediğim için böyle yalanlarla benden şikâyetçi oldu" dediği öğrenildi.

NAMUS MESELESİ İÇİN ÖLDÜRDÜM

Tüm bu olayların ardından kardeş Mustafa Aslan’ın kardeşini öldürdükten sonraki ilk ifadesinde “namus meselesi için öldürdüm” dediği öğrenildi.

22 Eki 2020 - 10:50 - Asayiş

Mahreç   Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.