Turizm Sektörü İşletmeler İçin Eğitimler Başladı

Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında turizm sektörü işletmelerine yönelik eğitimler başladı. İşletmelere büyük avantaj sağlayacak eğitimlerin sonunda 5 işletmeye mentorlük hizmeti de sunulacak.

Turizm Sektörü İşletmeler İçin Eğitimler Başladı
Turizm Sektörü İşletmeler İçin Eğitimler Başladı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği programına sunulan ve Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor. Daha önce yeni iş fikri olan girişimci adayları için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlanmış, eğitime katılan 100 kadın girişimciye sertifikaları Başkan Ekrem Yüce tarafından takdim edilmiş, aralarından seçilen 10 kadın girişimciye ise mentorlük eğitimlerinin verileceği açıklanmıştı.

İLETİŞİM VE SOSYAL MEDYA

Karadeniz’de Pedal Çevirelim projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının bir diğer ayağını da Turizm Sektörüne Yönelik Eğitim ve Mentorluk Programı oluşturuyor. Sektörde faaliyet gösteren 75 işletme/kişi için düzenlenen programın ilkinde ise katılımcılara yönelik ‘İletişim ve Sosyal Medya’ başlıklı eğitim sunuldu. Turizm ve kültürde yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojik uygulamalar, bisiklet dostu hizmetler, proje fikri, stratejik iş planı ve proje geliştirme eğitimi gibi başlıklarda masaya yatırılacak.

BİSİKLET ROTALARINDA İŞLETMELER YER ALACAK

Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazanan projede Büyükşehir Belediyesi ile SUBÜ iş birliği öne çıkıyor. Projeyle Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan ülkeleriyle eko-turizmin, özellikle bisiklet turizminin geliştirilmesi ve iş birliğinin artırılması hedefleniyor. Oluşturulan bisiklet rotalarında işaretlenen noktalar bisikletçiler için güvenli sürüş imkânı sunacak. Ayrıca ortak ülkeler arasında kültür paylaşımı yapılacak, sosyo-ekonomik faktörler artacak.

5 İŞLETMEYE MENTORLÜK HİZMETİ

Ücretsiz sunulan eğitimler, turizm sektöründeki işletmeler için de büyük bir avantaj sağlayacak. İşletmelerin kurumsal kapasiteleri ve uluslararası alanda tanınırlıkları artacak. Turizm ağına dahil olmalarının yanı sıra projenin web sitesinde isimlerine yer verilecek. Akıllı cihaz uygulamasında yer alacak. Pek çok avantajı beraberinde getiren eğitimler sonunda ise 5 işletmeye mentorlük hizmeti sunulacak.

07 Tem 2021 - 16:46 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.