Genel Merkezin Tavrı Net ‘TEK ADAY’

AK Parti Erenler 7. Olağan Kongresinde Ahmet Bülent Ateşoğlu’nun aday olarak gösterilmesinin ardından gözler aday olmak isteyen diğer isimlere çevrildi.

AK Parti Erenler İlçe Başkalığı için kongrede aday olacak isim belli oldu. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca yapılan istişareler ve gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında aday olarak Ahmet Bülent Ateşoğlu gösterildi. Genel Merkezin bu kararının ardından gözler kongrede aday olacağını açıklayan diğer iki isime çevrildi.

TEK ADAY OLACAK

Genel Merkezin aday kararı öncesi mevcut İlçe Başkanı Mehmet Beşir Doğrusever ile Erdal Köse aday olacağını açıklamıştı. AK Parti teşkilatının genellikle tek aday ile seçime girmesi bilinirken, belirlenen aday sonrasında gözler Doğrusever ile Köse’ye çevrildi. AK Parti Genel Merkezi’nin kongrelerde tek isim üzerine yoğunlaşarak süreci böyle tamamlaması bilinirken, bu konuda tavrının net olduğu görüldü.

KAOSA GEÇİT YOK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin Doğrusever ile Köse’nin aday olmaktan çekilmesini beklediği, adaylıkta ısrarcı olmaları durumunda kongrede başvurularının kabul edilmeyeceği öğrenildi. Bunlara rağmen genel merkezin desteklemediği adayların kongrede seçilmesi ihtimali sonucunda istifaları istenecek. Geçmiş yıllarda AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği bilinen Ali İhsan Yavuz’un karşısına İl Başkanlığı seçiminde rakip olan Davut Terzioğlu seçimi kazanmış, dönemin Genel Bakanı Erdoğan tarafından istifası istenmişti.

22 Eki 2020 - 12:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.