Sakarya Tarımına İvme Katacak Projenin Yüzde 50’si Tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal kalkınma hedefiyle başlattığı Safibey Ürün Toplama Merkezi projesi yüzde 50’ye ulaştı. Tarımda ‘Tarladan-sofraya’ modelinin uygulanacağı proje, hızlı bir şekilde tamamlanacak. Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’nın tarım kimliğine büyük katkı sağlayacak bu projede üretici ve tüketiciyi aynı çatıda buluşturacağız” dedi.

Abdullah Kırdemir
Abdullah Kırdemir Tüm Haberleri
Sakarya Tarımına İvme Katacak Projenin Yüzde 50’si Tamamlandı
Sakarya Tarımına İvme Katacak Projenin Yüzde 50’si Tamamlandı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma hedefiyle ürettiği projeleri tek tek hayata geçiriyor. Şehrin dört bir yanında üreticinin yanında olan, kurduğu tesislerde ürettiği ürünleri vatandaşa ulaştıran Büyükşehir, Geyve’de bir süre önce müjdesi verilen Safibey Ürün Toplama Merkezi’nin yapımında ciddi bir aşama kaydetti. Kentin tarımsal kimliğine büyük katkı sağlayacak olan projenin yüzde 50’si tamamlandı.

“SAKARYA TARIMDA MARKA ŞEHİR OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte tarımsal kalkınma hedefiyle önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Sakarya’yı tarımda marka şehir yapmak ve Türkiye’nin tarımsal üretimine katkıda bulunmak için birçok proje yürütüyoruz. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi (UTÇEM), Sakarya Botanik Vadisi, yeşil hazine kenevir üretimi, sahlep gibi önemli çalışmalarla şehir tarımına vizyon katacağız. Ülkenin, hatta dünyanın en verimli topraklarına sahip olan, dört bir köşesi yeşil cennet olan Sakaryamız, bu noktada çok ciddi bir potansiyele sahip. Elimizdeki değerlerin ve kentin potansiyelini göz önünde bulundurarak, üretim alanında farklı adımlar atıyoruz.” dedi.

BU MERKEZ BÜYÜK BİR ÖRNEK OLACAK

Bu projenin güzel bir örnek olacağını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya’nın tarım kimliğine büyük katkı sağlayacak bu projede üretici ve tüketiciyi aynı çatıda buluşturacağız. Alışverişe güven ve kalite getireceğiz. Safibey Ürün Toplama Merkezi, tarımsal atılım noktasında büyük bir örnek olacak. Halkımız uygun fiyata organik, kaliteli ürüne sahip olacak. Ayrıca bu ürünleri tarım pazarına da sunarak esnafımıza destek olacağız. Yüzde 50’si tamamlanan bu merkezi, en kısa sürede tamamlayıp faaliyete geçirmek için gayretle çalışıyoruz. Sakaryamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

VATANDAŞ GÜVENİLİR ÜRÜNE KOLAYCA ULAŞACAK

Bölgede üreticiyle, tüketiciyi bir araya getirerek vatandaşlara uygun fiyata kaliteli ürün alımı imkanı sunacak olan projede sundurma bölümü hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 25 dönümlük arazi üzerine inşa edilen projede temel imalatı ile kazı-dolgu işlemleri bitirildi, 2 farklı sundurmanın yapımı için yalıtım ve çelik imalatına geçildi. Proje bittiğinde, üretici bahçesinden aldığı ürünü bu çatı altında vatandaşlara sunabilecek. Ayrıca oluşturulacak gıda güvenlik zinciriyle halka güvenilir ürünler sunulacak.

15 Ağu 2021 - 12:03 - Gündem

Mahreç  Abdullah Kırdemir


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.