Başkan Yüce Hafızlık Tamamlama Programına Katıldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Serdivan’da düzenlenen hafızlık programında bir araya geldi. Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Tamamlama programına ayrıca İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile Başkan Yüce, düzenlenen törende hafızlığını tamamlayan Beyza Harbi ve Hatice Şahin’e hediye takdim etti. Tören sonunda Başkan Yüce,  Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile hafızlığını tamamlayan gençlerle hatıra fotoğrafı çekilip aileleriyle görüştü.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte katıldığı hafızlık töreninde konuşan Başkan Yüce, “İnanıyorum ki gelecekte her biriniz başka bir cevher olacak. Hepinizi başarınızdan dolayı kutluyorum. Ailelerinizi tebrik ediyorum. Kıymetli hocalarımıza da sizleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Erbaş, “Hafızlarımız da Allah’ın övgüsünü kazanmış olanlardır. Allah hafızlarımızın sayısını artırsın. Rabbim başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emek verenlerden razı olsun.”

ZORLUKLA BERABER MUTLAKA BİR KOLAYLIK VARDIR

Okul Müdürü Kadir Gezer, “Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hafızlığını tamamlayan çocuklarımızın toplumumuzun parlayan yıldızı olmalarını temenni ediyorum” derken; Serdivan İlçe Müftüsü İsmail Keskin, hafızlığını tamamlayan öğrencileri, öğretici ve ailelerini tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Salgın döneminde gördüğümüz üzere eğitime her şart ve koşulda devam ettik. Bugün de çevrimiçi bir şekilde hafızlığını tamamlayan çocuklarımız için bir aradayız. Heyecanlı yolculuğumuzda bizlerle olan herkese teşekkür ediyorum. ‘Her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır’ ayetinin ferahlığıyla hafızlığını tamamlayan kardeşlerimi tebrik ediyorum.” dedi.

ÖĞRENDİKLERİNİZİ ÖĞRETİN

Törende yaptığı konuşmada gençlere öğrendiklerini öğretmeleri ve hayatlarını Kur’an ahlakı üzerine belirlemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Yüce, “Sizler Kur’an-ı Kerim’i hıfz ettiniz. Artık her biriniz yürüyen bir kitap olduğunuzun bilincinde hareket etmelisiniz. Hepimizin bildiği gibi dinimizin ilk emri ikradır. Yani ‘oku’. Bu bizim için bulunmaz bir nimet. Hepimiz bu dünyada bıraktığımız iz kadarız. Rabbim her birimize iz bırakmayı nasip etsin. İnanıyorum ki gelecekte her biriniz başka bir cevher olacak. Hepinizi başarınızdan dolayı kutluyorum. Ailelerinizi tebrik ediyorum. Kıymetli hocalarımıza da sizleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

HAFIZLAR KURANIN MUHAFIZLARIDIR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, merasimlerin en hayırlısı olarak tanımladığı programda şu konuşmayı yaptı: “Peygamber Efendimiz buyuruyor ki sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir. Hafızlarımız Allah’ın övgüsünü kazanmış olanlardır. Hafızlar Kuranı muhafaza eden insan anlamına gelir. Kuranın iki türlü muhafazası vardır biri yazı diğeri de ezber. İlk ezberleyen Cebrail aleyhiselamdır. İlk hafızlar Ashabı- Kiramdır. Onlar sayesinde Kuran muhafaza edilmiş. Hafızlar nasıl Kuranı muhafaza ediyorsa, Kuran da hafızları muhafaza ediyor. Allah hafızlarımızın sayısını artırsın. Rabbim başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emek verenlerden razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

25 Haz 2021 - 18:21 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.