"Gelir Kaybına Uğrayacak Kesimlere Ekonomik Destek Sağlanmalı"

Sakarya Ticaret Borsası Meclisi Nisan Ayı Olağan toplantısı yapıldı.

Sakarya Ticaret Borsası Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında, “tam kapanma” süreci ile ilgili değerlendirmeler ele alındı.

"PERSONELLER İŞSİZLER ORDUSUNA DAHİL OLACAKTIR"

Meclis Başkanı Avni Uçar Toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada,

“Hükümetimiz tarafından açıklanan toplum sağlığı açısından tam kapanma kararı doğru bir karardır. Ancak 20 günlük tam kapanma sürecinde, gelir kaybına uğrayacak olan kesimlere ekonomik destek sağlanmasına dönük önceki dönemlerde yaptığı cirosu oranında hibe desteği, kredi ötelemeleri, kiraların destek kapsamına alınması halinde işletmeler için önemli bir kaynak yaratılmış olacaktır. Aksi takdirde çok sayıda işletme ve işyeri bir daha açılmamak üzere faaliyetine son verecek, bu işyerlerinde istihdam edilen personel işsizler ordusuna dahil olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ESEFLE KINIYORUZ”

Toplantı görüşülen diğer bir konuda Sözde Ermeni Soykırım ifadesinin Tüm meclis üyeleri tarafından kınanması oldu. Meclis Başkanı Avni Uçar tüm meclis üyeleri adına yaptığı konuşmada,

“ABD Başkanı Joe Biden'ın soykırım ifadesini kullanmasını esefle kınıyoruz. Türk milleti; geçmişten beri bu topraklar üzerinde bulunan tüm insanlarla milliyeti, etnik kökeni, dini, dili, inancı ne olursa olsun barış içinde kardeşçe yaşamıştır Tarihi gerçekleri çarpıtan sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili açıklamalarını şiddetle kınıyor, tarihi konularda hüküm vermeye hukuken ve ahlaken yetkisi bulunmayan ABD Başkanı’nın yaptığı bu açıklamayı yok hükmünde sayıyoruz” dedi.

“TÜRK MİLLETİ, KİMSESİZLERE KOL KANAT AÇTI”

Başkan Uçar herhangi bir siyasi sebepten dolayı tarihsel gerçekliğin çarpıtmaması gerektiğini belirterek,

“Köklü bir geçmişe sahip olan Türk milleti; Türkiye’deki tüm etnik ve dini azınlıklar Türklerin sahip olduğu ayrıcalıklardan yararlanmış, tarih boyunca pek çok mazluma kucak açmış, her zaman zulmün karşısında yer almış, tıpkı bugün olduğu gibi kimsesizlere kol kanat germiştir. Yaşadığımız bu zor süreçte İnsanlığın kin ve nefrete değil, barış söylemlerine ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

29 Nis 2021 - 12:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.