Bakan Koca: Salgın Süreci Açısından Simge Bir Gün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saat 18:00'ı işaret ederek ''Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün! 18:00’DA, rutin seyrin dışında bir konuşmayla huzurlarınızda olacağım'' demişti. Koca yaptığı açıklamada ''Aşıda toplam 100 Milyon Doza ulaştık'' dedi.

Sağlık Bakanı Koca, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saat 18:00'ı işaret ederek ''Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün! 18:00'DA, rutin seyrin dışında bir konuşmayla huzurlarınızda olacağım'' demişti. Koca yaptığı açıklamada ''Salgınla mücadele sürecimizde simge bir gün! Aşıda toplam 100 Milyon Doza ulaştık.100 milyon doz büyük bir başarının adıdır" dedi.

Bakan Koca açıklamalarının devamında "18 yaş ve üzeri nüfusta ilk doz aşı oranı yüzde 82, ikinci doz aşı oranı yüzde 63,8. Tam doz aşısını 6 milyon 32 bin kişi yaptırdı."

"Aşılarımızı birlikte hızlı bir şekilde tamamlanma hepimizin yararınadır. Bir kısmımız aşılarımızı olur, diğer kısmımız aşılarımızı ertelersek aradaki zaman ortak başarıyı erteler." dedi.

"Yerli aşımız TURKOVAC aşımız bugün ikinci bir tesiste daha seri üretilecek altyapıya ulaştı. Onay alması halinde Ekim ayı içerisinde seri üretime geçeceğiz"

"Şuanda toplumun yüzde 90'ı üzerinde delta varyantı var. MU mutasyonu iki kişide görüldü. Bu iki kişi de İstanbul'da"

09 Eyl 2021 - 18:39 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.