Polis Kurban Satıcılarını Sahte Para ve Tırnakçılığına Karşı Uyardı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarında sahte para verilerek satıcıların mağdur edilmemesi için Sakarya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erenler ilçesi Kozluk Mahallesi’nde bulunan Sakarya Ticaret Borsası’na ait Sakarya Canlı Hayvan Borsası’na gelerek buradaki satıcılarla buluştu. Polis kurban satıcılarını sahte para ve tırnakçılığına karşı uyardı. Yaşanan dolandırıcılıklarla ilgili çeşitli örnekler verilirken, sahte para örnekleriyle sahte parayı ayırt etmenin çeşitli yolları gösterildi. Polis, satıcıları herhangi bir durumda kendilerine bilgi verilmesi ve akşam saatlerinde artan yorgunluk nedeniyle yanlarında yüklü miktarda para bulundurmamaları konusunda uyardı.

Dağıttıkları broşürler ve anlattıkları bilgilerle satıcıların dolandırıcıların oyunlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken ekipler, sahte para ve tırnakçılığı anlama yöntemlerini anlatarak, sahte para ve gerçek paranın nasıl anlaşılacağını en ince ayrıntısına kadar anlattı.

16 Tem 2021 - 16:53 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.