Dünyaya Örnek Bir Sistemi Kullanıyoruz

Her yıl Mayıs ayının 2. Haftası içinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında 2021 yılı içinde 16-22 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik haftası olarak kutlanacak.

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Sosyal Güvenlik Reformu ile bütün vatandaşların sağlık sigortasından yararlanabildiği bir sisteme geçildiğini ifade etti. Çavuş, “Dünya sosyal güvenlik tarihinin en önemli ve en büyük reformlarından biri olan “Sosyal Güvenlik Reformu” ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tek çatı altında birleştirilmiştir. Bu suretle; üç ayrı Kurumla sunulan ve sigortalıların çalıştıkları statüler itibariyle ayrı emeklilik ve sağlık sistemlerine tabi olduğu, bazı kesimlerin sağlık sigortasından hiç yararlanamadığı bir sosyal güvenlik sisteminden, tek çatı altında birleşen ve ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı bir sisteme geçilmiştir” dedi.

KOLAY VE ZAMANINDA ULAŞILABİLİR HİZMET

Günümüz teknolojilerinden faydalanarak vatandaşların hizmetlere kolay ulaşabilmesini sağladıklarını ifade eden Çavuş, “İllerde hatta en uzak ilçelerde dahi yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, 150’dan fazla e-Devlet uygulaması kullanılarak, emeklilik talebinden prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabilen bir yapıya dönüşmenin gururunu yaşıyoruz. Kurum olarak önceliğimiz; sunduğumuz hizmetlerin kaliteli, ihtiyaca yönelik, kolay ve zamanında ulaşılabilir olmasıdır. Sigortalı, işveren, emekli ve hak sahiplerinin Kurum ünitelerine gelmeden taleplerini iletebilmeleri amacıyla bilgi ve iletişim teknolojilerinden azami ölçüde faydalandık, çoğu işlemimizi elektronik ortama taşıdık. E-reçete, e-rapor gibi uygulamalarla sağlık; e-tescil, kolay işverenlik, e-bildirim gibi uygulamalarla sigortalılık; emeklilik, borçlanma başvurularının e-Devlet üzerinden alınması gibi yeniliklerle emeklilik iş ve işlemlerimizi bürokrasiden arındırıp, çağın gereklerine uygun hale getirerek hizmetlerimizin etkinliğini artırdık” açıklamasında bulundu.

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELEMİZ AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Çavuş, “Bu süreçte kayıt dışı istihdam ile mücadelede de büyük kazanımlar elde edilmiştir. TÜİK istatistiklerine göre 2002 yılında kayıt dışı istihdam oranı %52 seviyesinde iken bu oran Sakarya da %26’ya kadar gerilemiş olup, kayıt dışı ile mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Bu kapsamda; pandemi nedeniyle ara verdiğimiz hem yerinde yüz yüze rehberlik faaliyetlerimiz, hem STK’lar ve meslek odaları ile yapacağımız çalışmalara 1 Hazirandan itibaren Sn. Cumhurbaşkanımızın kabinesi ile birlikte ilan edeceği kararlar doğrultusunda devam edeceğiz” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR BAŞARI

Çavuş, COVID-19 salgını ile mücadelede genel sağlık sigortası sisteminin önemine vurgu yaptı; “Genel Sağlık Sigortası, yürütülmesi en zor kamu hizmetlerinin başında gelmektedir. Tüm dünyayı derinden etkileyen, adeta günlük yaşamı durma noktasına getiren COVID-19 salgını sürecinde Dünyanın önde gelen ülkeleri bile sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve Devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde ülkemiz Dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır. Bu süreçte, temel hak ve hürriyetlerden olan sosyal güvenlik hakkının kesintisiz ve etkin bir şekilde sunulması daha da önem kazanmıştır” dedi. Çavuş, Sosyal Güvenlik reformun gelişmesine ve büyümesine büyük katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı, “Sosyal güvenlik sistemindeki bu dönüşümün mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ a, görev yapan tüm Bakanlarımıza, Kurum yöneticilerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle, başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm Sakaryalı vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftası kutlu olsun.”

17 May 2021 - 15:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.