Spor Şehri Sakarya’da 24 Branşta 2627 Sporcu Yetişiyor

Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisine katılan Büyükşehir Belediyesi’nin spora dönük çalışmaları ve yatırımları büyük ilgi gördü. 24 branşta 2627 sporcuya eğitimler sunan Büyükşehir Belediyesi, bisiklette de Sakarya’yı marka şehir haline taşıyor. BMX Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak olan Sakarya, her yaş için spor olanaklarıyla fark oluşturuyor.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri
Spor Şehri Sakarya’da 24 Branşta 2627 Sporcu Yetişiyor
Spor Şehri Sakarya’da 24 Branşta 2627 Sporcu Yetişiyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi programına katıldı. Şehrin spor kültürü ve yatırımlarına ilişkin paylaşımların yapıldığı organizasyonda ziyaretçiler spor şehri Sakarya’ya davet edildi.

24 BRANŞ 2627 SPORCU

Büyükşehir Belediyesi’nin spor alanında yaptığı çalışmalar şu ifadelerle anlatıldı: “7'den 70'e herkes için spor" anlayışı ile spor şehri olan ve nice şampiyonlar yetiştiren Sakarya'mızda, Büyükşehir olarak, hayatın her alanında olduğu gibi spor alanında da hizmet ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Spor kulübümüz bünyesine 17 yeni branş daha ekleyerek toplamda 24 branşta; 28 antrenör ve 2627 sporcumuza eğitimler sunuyoruz. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazandığımız 226 madalyanın yanı sıra her yıl düzenlediğimiz yaz spor okullarımızla binlerce gencimizin sağlıklı gelişimlerine de destek sağlıyoruz.”

HER YAŞ İÇİN SPOR

“Doğayla iç içe bir turizm şehri olan Sakarya'mızda; ‘Sağlık İçin Spor’ mottosuyla on binlerce vatandaşımızın katıldığı doğa yürüyüşleri ve bisiklet sürüşleri gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın doğa sevgisini geliştirmek ve artırmak adına Macera Park’ta “Kuşaklar Farklı, Hedefler Aynı” ilkesiyle Baba-Oğul ve Dede-Torun kampları düzenliyoruz. Spor hizmetlerimizi sadece gençlerimize değil; aynı zamanda YADEM bünyemizdeki yaşlılarımıza da sunuyoruz. Pandemi döneminde canlı yayınlarla spor faaliyetlerimize devam ettik.”

TESİSLER İÇİN ORTAK KULLANIM PROTOKOLÜ

“Şehirdeki tüm sportif branşlarımıza hizmet vermek amacıyla spor tesislerimizin ortak kullanım protokolünü imzalayarak, sporcularımıza modern tesislerimizin kapılarını da açıyoruz. Şehrin spor turizmine büyük katkı sunacak Serdivan Kırantepe paraşüt uçuşlarına ev sahipliği yapıyoruz. Otomobil Sporlarında “Off-Road Sürüş ve Eğitim” parkurunun açılışını yaptıktan hemen sonra, spor ada projemizde modern ve standartlara uygun eğitim ve sürüş alanlarımızı oluşturmak için çalışmalarımıza da başlamış bulunuyoruz.”

BİSİKLETTE SAKARYA FARKI

“Sakaryamız, sportif yatırımlarla gelen başarılarının yanında, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla tanıtılmaya da devam ediyor. Bisiklet dostu şehir hedefiyle yeni bisiklet yollarının yapımına devam ediyor; aynı zamanda Avrupa’nın birinci, dünyanın en büyük ikinci bisiklet tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadi’mizde güncelleme ve modernizasyon çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. TBB tarafından ödüllendirilen Bisiklet Mola Cafe tesisini açarak, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 2019 yılından itibaren uluslararası arenada adını marka haline getirdiğimiz Sakarya MTB Cup şampiyonalarında her yıl 70 ülke arasından 500’den fazla sporcuyu şehrimizde misafir ediyoruz.”

PEDALLAR ŞAMPİYONLUKLAR İÇİN SAKARYA’DA ÇEVRİLİYOR

“Ayçiçeği Bisiklet Vadimizde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve ülkemizde ilk defa yapılan 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasına ev sahipliği yaparak Sakaryamızı dünyaya sporla anılarak duyurmayı başarmanın sevincini paylaşıyoruz. Bu yıl yine ülkemizde ilk defa yapılacak olan BMX Dünya Kupası şampiyonasına ev sahipliği yapmanın heyecanını taşıyoruz. Şimdi daha büyük hedefle çıktığımız dünyanın on üçüncü; Türkiye’nin ilk ve tek Bisiklet Dostu Şehir unvanının gururunu yaşıyoruz.

24 Ağu 2021 - 17:30 - Spor

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.