“Esnaflarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

SESOB Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Mazeret değil, üretim makamıyız. Sorunlara çözüm üretmek adına tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini aldık.  Toplantı vesilesiyle tekrar konuşma fırsatı bulduk. Esnaflarımız için ne yapabileceğimizi imkânlarımız ölçüsünde tekrar değerlendirecek, inşallah hep birlikte bu zorlu günleri geride bırakacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SESOB Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan ve oda başkanlarının katılımıyla çevrimiçi gerçekleşen toplantıda Başkan Yüce, pandemi sürecinde esnaflar için uygulanan desteklere yönelik paylaşımlarda bulundu, talepleri dinledi ve atılacak adımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Yüce, esnafların yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizerek, talep ve istekleri değerlendireceklerini ve esnaflarla güzel haberler paylaşacaklarını ifade etti.

“TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Başkan Yüce, SESOB Başkanı Alişan ve toplantıya katılan tüm oda başkanlarına teşekkür etti. Küresel salgının etkilerini en aza indirmek amacıyla özveriyle hareket ettiklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce,

“Mazeret makamı değil, üretim makamıyız. Sorunlara çözüm üretmek adına tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini aldık. Toplantı vesilesiyle tekrar konuşma fırsatı bulduk. Esnaflarımız için ne yapabileceğimizi tekrar değerlendireceğiz. İnşallah hep birlikte bu zorlu günleri geride bırakacağız” dedi.

“23 MİLYON DESTEK”

Pandemi sürecinde esnaflara ve vatandaşlara yönelik 23 milyon TL’lik destek sunduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce,

“Özel halk otobüsü, minibüs, olmuş taksi gibi 2 bin toplu taşıma esnafımıza toplamda 2 milyon liraya ulaşan bin lira tutarında mazot desteği sağladık. Faaliyetlerini durduran ve SESOB’a kayıtlı 6 bin esnafımızın 6 milyona ulaşan su faturasını ödedik. Yine işletmelerin faaliyetlerini durdurdukları ya da ara verdikleri dönemlerde toplam 2 milyon lirayı bulan yıllık İlan ve Reklam Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisini almadık” dedi.

“VERGİ ÖDEMELERİ VE KİRA BEDELLERİ”

Açıklamaları devam eden Başkan Yüce,

“Kurumumuzun ve bağlı birimlerimizin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazların satış, ecri misil ve kira bedelleri 3 ay süreyle ertelendi. Kurumumuzun kiracısı olan işletmelerin faaliyetlerine ara verdikleri dönemlere ait kira bedelleri alınmadı. Faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan işyerlerinin salgının yoğunlaştığı 2020 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarına ait su tüketim bedelleri 2020 Temmuz ayına, kurumumuzdan izin ya da ruhsat almak veya hat kiralamak suretiyle çalışan gerçek ve tüzel kişilerin ruhsat, izin ve hat kirası borçları faizsiz olarak 3 ay ertelendi” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL YARDIMLAR HIZ KAZANDI”

Pandemi sürecinde sosyal destek çalışmalarının da hız kazandığını dile getiren Başkan Yüce,

“İhtiyaç sahibi hemşerilerimiz için hazırlanan erzak kolisi desteğimiz devam ediyor. İhtiyaç sahibi hemşerilerimizin ihtiyaçlarını temin edebilmeleri için içerisinde en kaliteli ürünlerin bulunduğu Sosyal Marketimizi açtık. Yine Sosyal Sevgi Mağazasında en kaliteli kıyafetleri hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“15 MİLYON MASKE DAĞITTIK”

Pandemi ile birlikte maske ve dezenfektan üretimine hemen başladıklarını ifade eden Yüce,

“Hemşerilerimizin maske ve dezenfektan ihtiyacını karşılayabilmek için salgının en başında bir maske üretim atölyesi kurduk. Ekipmanlarımızı ve kumaşları tedarik ettik. Kendi çalışma arkadaşlarımızla maske üretimine ve dağıtımına başladık. İçerisinde 20 maske ve dezenfektan bulunan salgın destek paketleri şehrimizin tamamına yani 430 bin haneye, iş yerlerine ve toplu taşıma araçlarına dağıtılmıştır. Böylece 15 milyon maskeyi dağıtmış olduk. Maske dışında şehrimizin ortak kullanım alanlarına termal kameralar, dezenfektan deskleri ve tünelleri kurduk.” diye konuştu.

04 Haz 2021 - 18:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.