Bakan Koca: “Okulları Açık Tutmak En Önemli Ödevimizdir”

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Yakın tarihte okulların yüz yüze eğitime başlayacak ve üniversitelerin açılacak olması nedeniyle toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı. İşe toplantıdan kritik açıklamalar.

Bakan Koca’nın açıklamaları:

“Bugün itibarıyla aktif vakaların yüzde 81’i tam aşılı olmayan kişiler. 500 bine yakın aktif vakaların yüzde 81’i tam aşılı olmayanlar. Hastaneye yatanların yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayanlar, vefat edenlerin de yüzde 90’ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir.”

“OKULLARI AÇIK TUTMAK EN ÖNEMLİ ÖDEVİMİZDİR”

“Hep birlikte çaba gösterirsek ‘zil sesinden sonra alarm sesi gelir’ diyenleri haksız çıkarırız. Çıkarmalıyız ve çıkaracağız.”

“(Çocuklarda aşılama) Bugün gündeme gelen konulardan bir tanesi 12 yaş üzeri zorunlu değil, 15 yaş üzeri gibi tercihe bırakılarak yapılması düşüncesindeyiz.”

“Yeni dönemde vakalarımız ağırlıklı olarak genç yaş grubu, özellikle 15-45 yaş arası oldukça fazla.”dedi.

02 Eyl 2021 - 22:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.