“Düzenlemeler Esnafımıza Rahat Bir Nefes Aldıracak”

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, esnafın yıllardır beklediği Perakende Yasası Kanun Taslağının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bu hafta şekilleneceğini açıkladı.

Başkan Akdardağan, Ticaret Bakanlığının esnafın ve ilgili kuruluşların görüşlerini alarak Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Taslağı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

PERAKENDE YASASI’NDAKİ GÜNCELLEMELER

Ticaret Bakanlığının esnafın ve ilgili kuruluşların görüşlerini alarak Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Taslağı üzerindeki son çalışmaları değerlendiren Başkan Akdardağan,

“Yıllardır esnafımızın isteği ve beklentisi olan Perakende Yasası’ndaki güncelleme artık nihayete erdiriliyor. TESK Genel Başkanımız ve Federasyon Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde ısrarla dile getirdiğimiz ve her fırsatta girişimde bulunduğumuz yasa için yeni kanun taslağına son şekli veriliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir hazırlıkları süren zincir market ve AVM’lerle ilgili bu düzenlemenin hızlıca TBMM’nin gündemine getirilmesi talimatını verdiğini, taslağın bu hafta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın başkanlığındaki bir toplantıda ele alınacağı ve son şeklinin verileceği heyecanla öğrenmiş bulunuyor.” Dedi.

“BAKKALLARI HEYECAN SARDI”

Kanun taslağındaki iligli bilgi veren Başkan Akdardağan,

"Yeni kanun ile öncelikle zincir marketler için sürekli dile getirdiğimiz gibi nüfus ve mesafe kriterleri aranacaktır. Buna göre zincir marketlerin bakkallara 200 metre mesafede yenilerinin açılmaması, nüfusu 5 binden az olan yerlerde yenilerinin açılmaması, 2 binden az nüfuslu yerlerde hiç açılmayarak esnafın korunması, AVM'lerin Pazar günleri kapalı olması, marketlerde sigara dahil elektronik eşya satılmaması gibi hayati derecede önemli kriterler yer alacaktır. Heyecan içerisinde beklediğimiz düzenlemeler esnafımıza rahat bir nefes aldıracaktır" dedi.

​​​​​​​​​​​​​​“MARKETLERLE REKABET EDEBİLECEK HALE GELECEKLER”

Taslakta yer alan bir diğer düzenlemenin ise esnafların kooperatif kurulmasının önünün açılacağını belirten Başkan Akdardağan,

“Yine bu taslakta mahalle bakkalları ve küçük esnaf, ucuz ürüne ulaşmak için tedarik ve dağıtım kooperatifleri kurabilecek. Belediyeler ile esnaf temsilcileri de tedarik ve dağıtım amaçlı bu kooperatiflere ortak olabilecek. Bakkal esnaflarımız kurulacak kooperatif ile daha da güçlenecek ve zincir marketlerle rekabet edebilecek hale gelecektir. Böylesine güzel gelişmeleri esnafımıza duyururken, hazırlanan taslağın ivedilikle TBMM'den geçerek yasalaşmasını bekliyoruz.” Dedi.

​​​​​​​

01 Haz 2021 - 13:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.