TRSM Hastalarından Muhteşem Sergi

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)’de tedavi görmekte olan hastalar tarafından yapılan seramik ve resimler Serdivan AVM’de sergilendi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Serginin açılışına; Serdivan Kaymakamı Ali Camdan, Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ayhan Aydın, Psikiyatri Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Esra Yazıcı, Sorumlu Hekim Dr. Betül Türkmen, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yavuz Bingöl, Serdivan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Sevinç, Müdür Yardımcısı Serkan Özalan, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Servet Karaoğlu’nun yanında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi personel, sergiyi hazırlayan hastalar ve yakınları katıldı.

İYİLEŞMELERİNE KATKI

TRSM, AMATEM ve Psikiyatri Kliniğinde tedavi gören hastalarca ortaya konan ürünlerin sunulduğu stantları tek tek gezen Serdivan Kaymakamı Ali Candan, TRSM hizmetleri hakkında merkez sorumlularından bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen seramik hocası Ebru Yazıcıoğlu ve resim hocası Ömer Kahraman Özçelik, hastaların yaptıkları çalışmalarda, onların iç dünyasının yansımasını görebildiklerini, her bir çalışmanın çok yoğun duygu içerdiğini ve bu duyguların da ortaya konan ürünlere yansıdığını belirtirlerken, en önemlisi de çalışmaların hastalığın gidişatındaki iyileşmede de çok önemli bir etkiye sahip olduğunu söylediler.

GÜVEN DUYGUSU

Sergide ürünleri sergilenen TRSM’nin sorumlu hemşiresi Gülsüm Zengin Kaya, Betül Çolak, Zerrin Güler, Merve Betül Kaya, Yasemin Danış, Dilek Altın, Derya Ünal merkezlerinde hastalara verilen kurslar sayesinde, hastaların kendi iç dünyalarındaki karamsar duyguları ve bağımlılıklarını daha kolay aşabildiklerini, kaybettikleri yetilerini yeniden kazanabildiklerini, üretime dönük beceriler kazandıklarını ve hiç evinden çıkmak istemeyen hastalarımız dahi bu uğraşlar sayesinde sosyalleşerek kendilerine olan güven duygularını kazandıklarını, kişilerarası ilişkilerde kendilerini daha rahat ifade edebilir hale geldiklerini ifade ettiler.

İLK GÜNDEN SATILDI

Cuma günü saat 18.00’e kadar açık kalacak olan sergi ilk günden vatandaşların büyük ilgisini çekerken, hastalar tarafından yapılan ürünler büyük beğeni aldı.

24 Mar 2022 - 15:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.