Bu Yöntemle 7,3 Milyon Ton Su Kaybı Önlendi

SASKİ, yer altında su kayıplarına neden olan arızaları akustik dinleme yöntemiyle tespit ederek, yaşanan kayıp kaçakların önüne geçiyor. 2021 yılında tespit edilen bin 272 arızaya anında müdahale edilerek 7,3 milyon ton su kaybı önlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 2021 yılında akustik dinlemeyle 7,3 milyon ton su kaybının önüne geçti. Suyun verimli kullanımı, israfın önlenmesi ve su kaynaklarında sürdürülebilirlik için 700 kilometrelik içmesuyu hattında çalışmalar gerçekleştiren SASKİ, tespit ettiği bin 272 arızaya müdahale ederek 102 bin kişinin yıllık su ihtiyacına denk olan 7,3 milyon ton su kaybını önledi.

102 BİN KİŞİNİN SU İHTİYACINA DENK

Ekiplerin son teknoloji araçlarla gerçekleştirdiği tarama faaliyetleri neticesinde kayıp kaçak oranı asgari seviyelere indirilirken, yapılan çalışmayla ciddi derecede de tasarruf sağlanıyor. Akustik dinleme ile yer altında oluşan arızalar tespit ediliyor, lokal müdahalelerle su kayıpları önleniyor ve su israfının önüne geçiliyor. Konuyla ilgili SASKİ’den yapılan açıklamada, “Su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak, suyu etkin ve verimli kullanmak adına sahada aktif bir çalışma yürütüyor, kayıp kaçak oranını asgari seviyelere indirmek için akustik dinleme yöntemiyle arızaları tespit ediyoruz. 2021 yılında 700 kilometre içmesuyu hattını taradık ve tespit ettiğimiz bin 272 arızaya müdahale ederek 7,3 milyon tonluk su kaybının önüne geçtik. 102 bin kişinin yıllık su ihtiyacına denk gelen tarama neticesinde 10 milyon 900 bin TL tasarruf sağladık” denildi.

12 Oca 2022 - 14:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.