2021 Kültür ve Sporla Dolu Bir Yıl Oldu

SUBÜ’de 2021 yılı kültürel ve sportif etkinliklerle geçti. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler çeşitli - eğitimlerden doğa yürüyüşlerine, salon sporlarından entelektüel birikimi amaçlayan programlara kadar birçok alana uzandı.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) pandemi sürecine rağmen özellikle öğrencilerin örgün eğitime başlamasıyla birlikte birçok kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen etkinliklerden hem öğrenciler hem de üniversite personelleri yararlandı. 2022’nin Bahar Yarıyılı’nda özellikle havaların ısınmasıyla birlikte etkinliklerin çeşitlenerek daha farklı alanlara da taşınması planlanıyor. Etkinliklerle dolu bir yıl 2021 yılının ilk günlerinde Kızılay’ın kan stoklarının azalması üzerine ‘Kan Dostum SUBÜ’ kampanyasını başlatan SUBÜ, bu sosyal sorumluluk hareketiyle Kızılay tarafından Kurumsal Kan Bağışçısı Madalyasına layık görüldü. İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte üniversite öğrencilerine yönelik ‘Terör ve Bağımlılıkla Mücadelede Bilinçli Gençlik’ seminerleri düzenlendi. Tüm birimlerdeki personellere yönelik olarak AFAD ortaklığıyla Afet Farkındalık Eğitimleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin üniversiteye dönmesi ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın sözü yerine getirilerek üniversitenin tüm birimlerinde mangal partileri verildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Macera Park etkinliği ve şehrin güney ilçeleri Taraklı ile Geyve’ye gezi düzenlendi. Serdivan Kırantepe Parkuru ve Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşleri yapıldı. Düzenli olarak tırmanma ve voleybol etkinlikleri düzenlendi. Öğrenci topluluklarına yönelik tanışma kokteylinde topluluk üyeleri Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile buluştu. SUBÜ Konuşmaları ile Türkiye’nin alanında önde gelen isimleri konuşmacı olarak katılımcılarla buluşturuldu. Üniversitede bulunan 42 öğrenci topluluğu ise düzenledikleri konferans, panel, söyleşi, spor turnuvaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle kültürel ve sportif zenginliğe katkı sağladı.

28 Oca 2022 - 17:01 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.